תנודתיות ברמות סוכר

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/06/2008 | 08:35 | מאת: דודו

מדובר בסוכרתי 2 20 שנה עם רטינופטיה מזערית, מאוזן HBA1C 7 ו BMI 20. רמות סוכר משתנות מערך צום 80 בבוקר ובהמשך אחרי ארוחות עד 170 . השאלה היא מה ההשפעה באופן ככלי של התנודתיות היומית ברמות הסוכר על התפתחות מחלות עיניים ובעיקר רטינופטיה. האם התנודתיות ברמות הסוכר אצלי בעיתית ומחייבת איזון יותר טוב ברמות הסוכר

10/06/2008 | 10:36 | מאת: פרופ' דב וינברגר

תנודות ברמות הסוכר יכולות בעיקר לגרום לתנודות בראיה משום שהעדשה בעין מושפעת משינויי הסוכרת. אמנם רטינופטיה סוכרתית מושפעת מאד מחוסר איזון אך בערכי הסוכר שציינת כנראה שלא יהיו תמורות משמעותיות לשינויים אלא אם כן חוסר האיזון יהיה קבוע.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות