רטינופתיה סוכרתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/07/2011 | 17:05 | מאת: עליזה

אמי בת 65 סובלת מרטינופתיה סוכרתית. היא התחילה לעשות טיפולי לייזר כל שבועיים בעין ימין. היא עשתה כבר שני טיפולים ובטיפול האחרון הומלץ להתחיל גם עם זריקות. הטיפול האחרון היה לפני עשרה ימים. לפני יומיים היא הרגישה ירידה רצינית בראייה באותה עין . היא אומרת שהיא רואה ממש מטושטש וישנם אזורים בעין שהיא לא רואה . לקחתי אותה לרופא עיניים והוא אמר שזה שטף דם פנימי בעין . אנו לא רואים כתם אדום בעין. שאלתי היא ממה נובע שטף הדם? האם זה יעבור לבד עד הטיפול הבא בעוד חמישה ימים?? ואם לא האם יבצעו עוד טיפול לייזר? כיצד משלבים את הזריקות בטיפול הלייזר? תודה רבה עליזה

19/07/2011 | 14:40 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום עליזה, לפי התיאור, למרות שלא ציינת, כנראה יש לאימך את צורת הסוכרת ברשתית הקשה יותר שנקראת סוכרת שגשוגית. במצב זה צומחים כלי דם לא תקינים ברשתית. אחת מהתופעות היא דימומים לתוך העין שגורמים להפרעה קשה בראייה. הטיפול בסוג זה של פגיעה ברשתית הוא טיפול ליזר משולב עם זריקות אבסטין. יש להזדרז עם טיפול הליזר כי במידה ויש דימום לא ניתן לראות את הרשתית האמורה להיות מטופלת. טיפולים אלה הם חובה ואין להזניחם מאחר והמחלה עלולה לגרום לפגיעה קשה בראייה.

19/07/2011 | 17:53 | מאת: עליזה

תודה רבה על תשובתך המהירה, שאלה נוספת אם אפשר, האם יש לחכות שהדימום ייספג? לדברי הרופא לא ניתן לעשות את טיפול הלייזר במצב הנוכחי. כמה זמן עד שהדימום ייספג? תודה רבה עליזה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות