בדיקת OCT

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/07/2011 | 08:24 | מאת: יהודית

אמי בת 86 חולת סוכרת וחולת לב עם קוצב לב עשתה ניתוח קטארקט בשתי עיניים. בצילום OCT הממצאים הבאים: עין ימין: קונטור מקולרי מיושר ע"ר ERM אין פתולוגיה ברמת PR-RPE אין עדות לנוזלים אין משיכה ויטראלית עובי רשתית מרכזית 353 מיקרון עין שמאל אובדן קונטור והווצרות פסאודוהול ע"ר ERM בחתך אחד נצפית ציסטה תוך רשתית עובי רשתית מרכזית 290 מיקרון דרוזן קטנים בודדים אין משיכה ויטראלית שאלותי: מה הכוונה לאובדן קונטור והווצרות פסאודוהול? מהם דרוזן קטנים ? מה ניתן לעשות לגבי ציסטה תוך רשתית?

19/07/2011 | 14:27 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יהודית שלום, האינפורמציה הכי חשובה שלא ציינת היא מה חדות הראיה של אימך. במידה וחדות הראיה טובה ואין עיוות של התמונות אין צורך לטפל. במידה וחדות הראייה יורדת שוקלים ניתוח לקילוף ה ERM. ציסטה מקולרית כפי שציינת היא הצטברות נוזל במקרה דנן בשל משיכה ויטראלית. זה שציינת שאין משיכה לא אומר שהיא לא קיימת. חדות הראייה היא שקובעת האם לנתח או לא.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות