רשתית דקה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

11/07/2011 | 22:42 | מאת: maya

שלום פרופ' וינברגר לפני שנתיים עברתי ניתוח חיגור לתיקון היפרדות רשתית. מאז החלמתי אך בביקורת האחרונה הרופא אמר שהרשתית שלי מאוד דקה. רציתי לדעת מהן הסכנות העתידיות עקב העובי הדק של הרשתית והאםיש משהו שאוכל לעשות על מנת להיזהר? תודה!

19/07/2011 | 14:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום MAYA, במקרה והמטופל עבר חיגור הסיכוי להיפרדות רשתית הוא נמוך ביותר משום שכל הרשתית ההקפית נתמכת ע"י החגורה ולכן אין משמעות לעובי הרשתית. אני מציע לבדוק את העין השניה היטב ולחזק את הרשתית בליזר במידה ויש איזורים שעלולים לגרום לקרע ולהפרדות גם בעין השניה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות