כמה שאלות בנוגע לטיפול ברטינופטיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

09/07/2011 | 08:52 | מאת: אגדה

1. אני סובלת מרטינופטיה סכרתית, עברתי לפני כ-10 שנים המון טיפולי ליזר. המצב עכשו הולך ונעשה גרוע. אני מצליחה לראות בצורה מוגבלת ביותר. השאלה האם אני מתאימה לקבל זריקות? בזמנו אמרו לי כי יש לי בצקות ברשתית. 2. אם אכן אני זקוקה לזריקות. האם זה עולה כסף או קופ'ח מממנת את זה? ישל לי מאוחדת עדיף. ועד אחת קטנה: באיזה תדירות צריך לקבל את הזריקות. תודה.

09/07/2011 | 12:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

המקעקב על רטינופטיה אינו יכול להתבצע כל כמה שנים, אם יש לך בצקת ברשתית יש לטפל בזריקות תוך עיניות שניתנות כל 6 שבועות, קופות החולים ממנות באופן חלקי את הזריקות אך הן אינן יקרות וניתנות כמעט בכל המסגרות הטיפוליות

20/07/2011 | 17:23 | מאת: ניסים

לפרופסור שלום אני סוכרתי עם בעיות בצקות בעיניים ומקבל זריקות אבסטין אחת לכששה שבועות. אין השתתפות בקופת חולים כללית בכלל. העלות אכן גבוהה כ-570 ש"ח לזריקה. ההוצאה שלי כל חודש כ1,200 ש"ח חוץ מצילום O<C<T שחייבים תשלום או התחייבות וגם זה הפסיקו לתת בקופת חולים.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות