הבזקי אור בעין - הפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

06/07/2011 | 00:57 | מאת: אווה

לפרופ' וינברגר שלום רב, לפני שלושה שבועות הופיעו בפתאומיות הבזקי אור בעיני הימנית. הבזקים אלו נמשכים עד היום מידי יום ביומו. האבחנה היתה התנתקות של הזגוגית מהרשתית. ברקע אציין שאני קצרת רואי -3.5 וסובלת שנים מההפרעה של זגוגית עכורה שמתבטאת בראיית נקודות, קוים וצורות של חרקים מעופפים בשדה הראייה, והרופא אבחן לאחרונה גם רשתית דקה. הבנתי שתופעות אלו ובעיקר ההבזקים עשויים לגרום לקרע ברשתית, ואף להתנתקות הרשתית מדופן העין - בהיעדר טיפול. אני נמצאת במעקב. הבנתי גם שאם מתרחש קרע ברשתית לא תמיד חשים בסמפטום כלשהו, וכשכבר חשים בהפרעה יתכן שהמצב החמיר ונוצרה היפרדות של הרשתית. שאלתי: אלו מרווחי זמן בין בדיקה אחת לבאה אחריה יכולים להבטיח שלא אקלע למצב של של קרע ברשתית שהוזנח והתפתח להתנתקות, או במלים אחרות, כמה זמן ממועד היווצרות הקרע נמשך התהליך של מעבר נוזל הזגוגית למרווח שבין הרשתית לדופן העין עד להתנתקות הרשתית? תודה רבה !

06/07/2011 | 19:39 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן כנראה שמתרחשת היפרדות זגוגית תהליך שיכול להמשך לסרוגין מספר שבועות. אין כללים ברורים לתדירות הבדיקה אלא לפי עוצמת הסימנים. הסימנים להיפרדות רשתית הם הופעת חסר בשדה הראיה ועד אובדן ראיה כשמרכז הראיה נפרד מדופן העין.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות