עכירות בעין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

16/04/2011 | 19:00 | מאת: רפאל

שלום רב, חמישה ימים לאחר שמדף נפל על מצחי, מעל העין השמאלית, הופיעה בועה עכורה (פלוס זבוב) המשייטת לה בעין, נעלמת ומופיעה לסירוגין. האם הבעיה זמנית? אפשר ל"תקנה" בניתוח? ניתוח קטרקט עשוי להקטין את התופעה? בתודה רפאל

19/04/2011 | 00:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

העכירות בעין היא כנראה מצב של התנתקות הזגוגית. בדרך כלל מכה לא ישירה בעין אינה קשורה לתופעות אלה, אין לכך קשר עם קטרקטה שהיא עכירות בעדשה ואינה מתוארת כבועה עכורה. אין צורך לנתח מצב זה והוא בדרך כלל משתפר

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות