סבא חולה בניוון כתוצאה מסוכרת

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

14/04/2011 | 17:40 | מאת: עמית

סבא שלי חולה הסובל מהתדרדרות בראייה בשנה וחצי האחרונות כתוצאה מסוכרת, הרופאה סיפרה לנו על לוסנטיס לטיפול בבצקת העינית,טופל בלייזר וזה הקל בעיקר בעין אחת. כיצד ניתן לבדוק וודאית את התאמת התרופה לחולה? ראייתו מתדרדרת בינתיים ולא היינו רוצים לחכות

15/04/2011 | 13:00 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מחלת הסכרת פוגעת בעין בכמה צורות החל מבצקות ברשתית ועד דימומים והפרדות רשתית העלולים לגרום לאבדן ראיה. אכן השימוש בלוסנטיס או אווסטין בהחלט מומלץ בנסיבות מסויימות אך איני יכול לתת תשובה יותר פרטנית כי לא בדקתי את הסבא. מכל מקום אל תזניחו כי הטיפול יעיל ובהחלט יכול לשמר או לשפר את הראיה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות