הדרדרות בראיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

25/03/2011 | 17:13 | מאת: סכרתי

שלום לפרופסור דב וינברג שאלתי היא אני מרכיב משקפיים מגיל צעיר בשל עיין עצלה אם אותו מספר היום אני כבן 45 סכרתי כבר כשלוש שנים בחודשיים האחרונים חלה הדרדרות בראייה בצורה כזושכול יום מורגשת נסיגה שגם עם משקפיים איני יכול לקרוא אותיות א ני יכול לקרוא אותיות כשאני הופך את המשקפיים ורואה דרך העדשה השניה שהיא +3.5 האם זו הדרדרות סכרתית או בגלל הגיל איני יכול לקרוא מקרוב בדיקת פונדוס האחרונה מלפני חצי שנה היתה תקינה התופעה די מדאיגה אותי מפחיד לחשוב שתהיה הדרדרות עד עיורון תודה מראש על תשובתך

28/03/2011 | 08:56 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי כל התאור כנראה שהסיבה לירידה בראיה היא ירידה ביכולת העדשה למקד כפי שאופייני לכל האנשים בהתבגרותם. אין לכך כל קשר לפגיעה סוכרתית

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות