סכרתי עם ניוון רשתי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

10/03/2011 | 15:01 | מאת: פולינה

אחרי כמה זמן עם זריקות אווסטין אמורים לראות בבדיקות שיפור בראיה? אבא שלי סובל מניוון רשתי רטוב ואין שיפור עדיין אחרי שנה וחצי. אמרו לנו בקופת חולים שיש תרופה לוסנטיס ואני רוצה לדעת האם היא טובה למי שיש לו ניוון רשתי (בגלל סוכרת)? אבא שלי גם עישן בעבר. כיום הפסיק. פולינה

12/03/2011 | 19:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

באופן חד משמעי אין כל הוכחה מדעית שלוסנטיס בסוכרת טוב יותר מאשר אווסטין, אכן קיימים מצבים שבבצקת של הרשתית בסוכרת הזרקות אלה לא משפרות את הראיה. איני יודע אם קיבל טיפול בלייזר גם כן

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות