סינכיה חמורה בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

07/03/2011 | 12:04 | מאת: קרן

שלום, הבן שלי בן שנתיים וחצי אובחן שיש לו סינכיה חמורה בשתי העיניים במיוחד בעין שמאל הרופאה שבדקה אותו אומרת שצריך לקבל טיפות אטרופין ולהרכיב משקפיים אופציה אחרונה לפני ששוקלים ניתוח היא אומרת שהראיה שלו לא טובה ושנראה לה שהוא רואה דרך חורים ברשתית -לי נראה שהוא רואה בסדר כי הוא מזהה עצמים קטנים ודמויות קטנות בבדיקות עצמיות שאני עושה לו כל הזמן. הם חוזרים ואומרים לי שלא ראו מקרה כזה של סינכיה כזאת חריפה ושזה נדיר אני ממש רוצה חוות דעת נוספת די מלחיץ אותי לשמוע שלא ראו מקרה כזה בעבר אני ממש מפחדת לחשוב על אופציה של ניתוח כי בסך הכל הילד מתפקד בסדר גמור וגם נראה שהוא רואה מצויין השאלה אם יש דברים מעבר לראיה שאני צריכה לדאוג להם האם זה מצב שיכול להסתבך האם ניתוח כדאי במצב כזה? תודה..אמא מודאגת...

12/03/2011 | 19:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

סינכיה זו הידבקות של האישון אל העדשה או של האישון אל הקרנית, מכל מקום לא ברור מה ההפרעה בראיה ובעיקר חשוב לבדוק אם הראיה הטובה לפי דברייך היא בשתי העיניים ולא בעין אחת שגם איתה לבד אפשר לתפקד מצויין אבל אז מתפתחת עין עצלה. מציע לך שהילד יבדק אצל מומחה עיניים לילדים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות