נזק מאור לחולה ניוון ברשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

04/02/2011 | 00:48 | מאת: דיוויד

אבי קשיש בן 86,עיוור בעין שמאל, ובימין רואה מעט. לפני שבועיים בדיוק נבדק בבית חולים על ידי רופאת עיניים בעין שרואה, היא התבוננה בו עם המכשיר שרופאי העיניים מביטים דרכו בעיני החולה,ושיש בו גם אור. אציין שיש לו ניוון ברשתית בעין זו. מייד אחרי הבדיקה, אמר לי "הדליקו לי מיליון פלורסנטים בתוך העין", כלומר חש בסינוור עז. מאותו רגע ועד היום, עברו שבועיים בדיוק, ואין שינוי במצב, ירידה קשה מאוד בראיה. האם אסור היה לכוון עם אור לתוך עין של חולה עם ניוון מתקדם ברשתית וראיה ירודה מלכתחילה ? האם ידוע שאור לתוך עין כזו עשוי לגרום לנזק ? בתודה מראש

04/02/2011 | 21:23 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אני יכול לומר לך בוודאות חד משמעית שהבדיקה האור החזר לא פגעה ברשתית העין. אמנם נכון שהסינוור גורם לירידה בראיה אך זאת למשך זמן קצר של דקות הלהד

05/02/2011 | 11:33 | מאת: דיוויד

גרם לנזק בחלק אחר של העין (מלבד הרשתית),ולירידה בראיה?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות