חור ברישתית.?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/02/2011 | 22:47 | מאת: יונה

שלום! שאלתי נוגעת לאמצעי האבחון אצל רופא העיניים: בעקבות הפרדות זגוגית מהרישתית (ראיית זבובים וכעין עננים), ואבחון גם של דימומים עדינים קטנים, ביקש רופא העיניים לבדוק אם חלילה יש חור/ים ברישתית ולשם כך הכניס עדשה לתוך העין, על מנת לראות טוב יותר. לעומת זאת, אחד מקרובי, עבר ניתוח ויטרקטומיה,(עם סיפור של קרע, התפצלויות ועוד..) לפניו ולאחריו נבדק המון פעמים אצל מומחה רישתית , כאשר אף פעם הוא לא הכניס עדשה לעין בעת הבדיקה. מה שאני מבקשת להבין - האם נראה שזה עניין של יותר מיומנות ונסיון של המומחה? או שזו גישה שונה? או שיש כאן עניין של מכשור בדיקה משוכלל יותר? תודה רבה

04/02/2011 | 21:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בדיקת רשתי יכולה להתבצע ע"י מכשיר צפיה המורכב על הראש ובו רואים את כל שטחי הרשתית או על ידי עדשת שלוש מראות שמניחים על העין ורואים יותר פרטים רק עם שדה קטן יותר. שתי הבדיקות נדרשות במקרים של חורים ברשתית

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות