ענוח תוצאות הדמייה לעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

30/01/2011 | 07:18 | מאת: דבי

פענוח oct עיניים דבי אביגדור (30.1.2011, 7:14) למומחה שלום, אני בת 55. מזה חודש וקצת אני חשה בטשטוש בראייה. לאחר בדיקות מכיוונים שונים עשיתי oct והממצאים הם כדלהלן: א) פלורסצאין: עין ימין- תקין. עין שמאל: הלזיה הפוביאלית היא אטרופית. מה פירושו של ממצא זה? ב) oct: עין ימין: ציסטה זעירה מאוד במקולה, עם משיכה של הזגוגית על המקולה. עין שמאל: חור שלם של המקולה, ברשתית שמעל ומתחת למקולה יש התעבות ציסטית. למותר לציין שאני מאוד מודאגת ממצב עיניי שהיו כל חיי 6/6. מה פירוש הממצא? מה עליי לעשות? מהו הצפי לשנים אחר כך גם אם עושים ניתוח? ובכלל כל מה שאפשר לומר בנושא... תודה, דבי.

30/01/2011 | 21:36 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי תאור בדיקות ה oct יש לך חור מקולרי שלם בעין שמאל ויתכן ואת מפתחת חור כזה גם בעין ימין המשמעות היא ירידה בראיה והטיפול הוא ניתוח חור מקולרי , ההחלטה על הניתוח היא כמובן לפי שאר הבדיקה הקלינית חדות הראיה מצב העדשה מצב הרשתית וכד'.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות