שטף דם פנימי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/08/2009 | 09:03 | מאת: motis

שלום לפני 3 שבעות חלה התדרדרות בראיה של אימי. צילום רשתית הראה שטף דם מאחד הורידים, והתפשות דם בנוזל של גלגל העין. באיכילוב אמרו שיעבור לבד תוך כמה שבועות או שצריך ניתוח. מדובר בעין ימין. בעין שמאל עיוורון מלפני 20 שנה. שלשום חלה החמרה והיא רואה ענן לבן ומבחינה רק בדמויות. האם זה חלק מהתהליך? אבחנה ראשית של הרופאה הרופאה: RE UH mlp arterial macroaneurism או macular scar

18/08/2009 | 08:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אם יש דם בזגוגית העין היחידה במשך תקופה ארוכה , אני מציע לנתח ולסלק את הדימום. לזהות את המוקד המדמם ולטפל בו אם נדרש.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות