פענוח בדיקת OCT

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

20/07/2009 | 19:18 | מאת: אברהם

אימי בת ה85 סובלת מAMD הסוג היבש. היא עשתה בדיקת OCT והרי הפענוח: עין ימין-צלקת אטרופית גדולה, מתאים לאטרופיה גיאוגרפית, משקעים תת רטינלים היפר אקוגנים באספקט הטמפורלי של האזור האטרופ, וכן אזור מורם המתאים ל-CNV, אשר היה קטן יותר בOCT מאפריל 2009, עובי הרישתית המקולרית מגיע ל282 מיקרון. עין שמאל-הדגמת אטרופיה גיאוגרפית במקולה, עם הידקקות הרישתי באזור זה והדגמת דרוזן ומשקעים סוברטינלים. עובי הרישתית המקולרית מגיע ל183 מיקרון. אימי חשה ירידה גדולה בראיה בזמן האחרון. האם יש קשר לבדיקה והאם יש טיפול שיכול להואיל במצב מעין זה.

23/07/2009 | 15:10 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הירידה בראיה היא מהניוון שנראה יבש או רטוב לא אקטיבי. אלא אם כן יש עדיין נוזלים , כי ציינת הימצאות CNV האופייני לניוון רטוב . מכל מקום במצב זה נראה שאין טיפול,

26/07/2009 | 14:52 | מאת: אברהם

פרופסור, רציתי לשאול, אם בבדיקת הOCT האחרונה שציינתי יש סימנים לOCT חלקי, האם אפשר להזריק זריקת אווסטין במצב זה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות