בעין שמאל PED בצקת קשה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

09/07/2009 | 22:36 | מאת: Avraham

ב-21/07/08 הובחן PED ללא שהודגם CNV ומקבל זריקות אווסטין. לאחר שיפור ניכר(מ-6/120 ל-6/30 DISTANCE CC)ו-5 זריקות ב-OCT אחרון-6/7 לפני הזריקה השישית יש החמרה, בצקת קשה עליה של 400 מיקרון בעובי הרשתית. הובחן,חדש, דימום תת רתינליבקוטב אחורי לא עבה, מקולה חופשיה מדימום. עשיתי זריקה שישית. אבקש מאד הסבר, המלצה מה לעשות להמשיך? תודה

23/07/2009 | 14:24 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כנראה שההרעה האחרונה נבעה מדימום על רקע CNV שהתפתח ואפשר לראותו בצילום פלואורסצאין .הטיפול היחידי הוא הזרקות או אפשרות להכלל במחקרים חדשניים הנערכים בבתי החולים הגדולים

12/08/2009 | 19:28 | מאת: Avraham

תודה רבה לפרופ' וינברג על התשובה. הייתי מבקש להוסיף, שלא הובחן אצלי CNV (כתוב: לא הוגדם CNV)בצילומים קודמים. אני שוב מבקש פרטים נוספים על המחקרים החדשניים ואם יש הבדל משמעותי בין זריקות אווסתין ולוסנטיס. אני מודה על התשובה העתידית.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות