החלמה מהפרדות רישתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

24/06/2008 | 07:46 | מאת: לילה זעירי

לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח חיגור+בועת גז+הלחמה קריאוגנית לתיקון הפרדות רישתית. על פי הרופא המטפל תהליך ההחלמה תקין. אשמח לקבל מידע אודות תהליך ההחלמה, מישכו, הנחיות לגבי פעילותי בטווח הקצר והארוך כדי להקטין את ההסתברות להישנות היפרדות רישתית בעין זו. אמח אם תוכלו להלייחס לנקודות הבאות: האם יש תנועות ראש בעיתיות? האם פעילות גופנית כגון חדר כושר או שחיה מותרים ומימתי? האם מותר לנסוע למקומות בארץ עם שינויי גובה של כמה מאות מטרים? מתי מותר לטוס? האם מעברים תדירים במקום עבודתי מחושך לאור בעיתיים? לאחר כמה זמן מתייצב המספר בחדש של המשקפים? תודה על עזרתכם בברכה לילה

29/06/2008 | 09:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

משך ההחלמה אם אין סיבוכים נוספים (כמו היפרדות חוזרת, עלית לחצים וכד') הוא כחודש האם יש תנועות ראש בעיתיות? אין כל הגבלה בתנועות ראש האם פעילות גופנית כגון חדר כושר או שחיה מותרים ומימתי? פעילות חדר כושר מותרת מספר ימים לאחר הניתוח, איני ממליץ לשחות במשך כחודשד כדי להמנע מזיהום ה אם מותר לנסוע למקומות בארץ עם שינויי גובה של כמה מאות מטרים? אין כל מגבלה לנסוע בארץ גם בשינויי גובה, לחרמון מומלץ לעלות באופן מדורג. מתי מותר לטוס? מותר לטוס רק כשכל בועת הגאז נספגת האם מעברים תדירים במקום עבודתי מחושך לאור בעיתיים? אין בעיה במעברים בין אור לחושך לאחר כמה זמן מתייצב המספר בחדש של המשקפים? לאחר מספר שבועות

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות