crvo + דלקת עיניים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/04/2009 | 22:34 | מאת: ליאור

לד"ר דב וינברגר שלום רב, אצל ביתי אובחן CRVO לאחר בדיקה בעקבות כתמים כההים שהופיעו בעיניה לפני כחודש עם לקיחת גלולות. לאחר סדרת בדיקות כמו US , צילומים עם צבע בשתי העיניים, בדיקת שדה ראייה, הרופא הגיע למסקנה שאמנם חסימת הוריד הופסקה והדם זורם אולם נותרה בצקת והיא גורמת לכתמים הכהים שהיא רואה בצד העין.נאמר כי יקח הרבה זמן עד שזה יעבור מעצמו ועליה להיות במעקב רופא רשתית + המטולוג.את הגלולות הפסיקה מיידית. לצערינו הרב, כ- 6 ימים לאחר הבדיקה הופיעה אצלה דלקת בעין עם הבצקת והעין השניה הודבקה מיידית. קיבלה טיפות דמעה + טיפות עם אנטיביוטיקה ונאמר שבעוד 3 שבועות זה אמור לחלוף. לבינתיים נאמר לה לעשות קומפרסים עם מים קרים. העיניים אדומות ונפוחות. האם יש פתרון אחר למצב מלבד להמתין לזמן שיעבור ? אודה לחוות דעתך בתודה מראש ליאור.

17/04/2009 | 19:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב, כנראה שאין קשר בין החסימה הורידית בעין לבין הדלקת למעט הדבר שיתכן ונדבקה בדלקת במהלך הבדיקה, ישנן דלקות עיניים המועברות לחולים דרך מכשירי הבדיקה, מכל מקום למרות שאין קשר בין דלקת העיניים החיצונית לבין הCRVO יש לבדוק עוד דברים כמו הפרעה בתפקודי קרישה, אולי החסימה הורידית היא בשל הפרעה בזרימת דם בסינוס, ממליץ בדיקה מעמיקה.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות