זגוגית העין וירידה בראיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/03/2009 | 21:51 | מאת: רחל ניר

לאחרונה אני רואה מראה כמו זבובים מרצדים בכל תנועת עין שמאל. בבדיקה אצל רופא עיניים נמסר לי שהתופעה היא היפרדות זגוגית העין וכן שמצב העיניים תקין. יחד עם זאת מאז שזה קרה לפני כ-8 ימים אני חשה ירידה באיכות הראיה שלי בעין שמאל למרחקים. אני קצרת רואי מילדות וכעת יש לי משקפיים מולטי פוקל, למרחק רב המספר הוא 9 ולקריאה המספר הוא 6 האם התופעה מעידה על צורך בבדיקה נוספת או בעיה שמתעוררת בעקבות התופעה הנ'ל?

31/03/2009 | 11:35 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב, חד משמעי הפגיעה בראיה לאחר הופעת זבובים מחייבת בדיקת עיניים חוזרת בשאלה של דימום בזגוגית או היפרדות רשתית. ממליץ לך לפנות מיד לבדיקת רופא.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות