3 חורים ברשתית שהתגלו בבדיקת עיניים שגרתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/11/2020 | 13:10 | מאת: לירז

אני צעירה ובריאה בת 24 ללא שום רקע בעיניים למעט משקפיים עם מספר של בערך מינוס 2 וצילינדר בשתיהן. השבוע רופא עיניים זיהה בבדיקה שגרתית שיש לי 3 חורים ברשתית בעין שמאל. לא מוצאת סיבה מתאימה שגרמה לכך למעט טיפול לייזר להסרת שיער בגוף שהייתי ללא משקפי מגן והמטפלת עשתה הבזקים באוויר קרוב אליי וראיתי את האור של המכונה. רציתי לשאול האם זו קרינת לייזר שיכולה לגרום לפגיעה ברשתית?

לא אמור להיות קשר בין לייזר להסרת שיער לחורים ברשתית. יותר שכיח שיש חורים קטנים ברשתית במטופלים עם קוצר ראיה וקשורים לקוצר ראיה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות