הפרדות רשתית בלידה רגילה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

10/02/2020 | 08:18 | מאת: הילה מור

שלום! אני בת 34 ויש לי מספר גבוה במשקפיים (8 עם חצי צילינדר מיאופייה) כמו כן יש לי "סיפור משפחתי" עם הפרדות רשתית אצל דודה שלי וגלאוקומה אצל סבא וסבתא. לפני 5 שנים אף עברתי טיפול לייזר למניעת הפרדות רשתית ע"י הלחמת קרעונים ברשתית. אני אמורה ללדת עוד 3.5 חודשים, ספרים ליולדת ורופא הנשים שלי הביעו חשש שלידה רגילה עלולה לסכן אותי ולגרום הדרדרות או הפרדות רשתית-בשל הלחיצות בלידה. האם זה נכון? אם כן, מה יש לעשות? חייבים קיסרי? אולי ניתן ללדת עם אפידורל גבוה ללא לחצים (הרופא יבצע את כל הלחיצות עבורי)? אשמח לתשובה כמה שיותר מהר! אני כבר הרבה זמן מנסה להבין את הסוגיה.

אין מניעה מלידה וגינלית בקוצר ראיה גבוה ביחוד אם נבדקת ע״י רופא עיניים והכל נמצא תקין

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות