לאחר ניתוח ויטרקטומי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

19/07/2019 | 15:02 | מאת: עדי

שלום, לאחר ניתוח ויטרקטומי וקטרקט, נאמר לי דיש לי תפר בקרנית, מדובר בשלושה חודשים אחרי הניתוח. האם יש צורך להוציא את התפר. אם תפר נשאר האם גורם לתופעות לוואי? כמו כן, בעיקר בחושך נראה בצד העין הבזק. מה הסיבה לכך? תודה רבה.

אני בדר״כ מעדיפה להוציא תפרים לאחר ניתוח מכוון שגם יכול להועיל לצינידר וגם מכוון שהתפר עשוי לצבור לכלוך ו להזדהם אם הוא רופף. לעיתים לאחר ויטרקטומיה עדין נשארת חצאית זגוגית בהיקף ויכולים להיות הבזקי אור. יש להבדק לודא שאין קרע ברשתית ואם אין קרע ברשתית אז אין צורך בטיפול נוסף.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות