בעיית ראייה כתוצאה מחור במקולה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/01/2009 | 15:02 | מאת: אינקוגניטו

שלום. אני בן 23 וסובל זה שנים רבות מבעיית ראייה. למעשה כפי שתבין/י בהמשך עין ימין אינה מתפקדת בגלל נזק אנטומי לעין (חור במקולה),דבר שאין לי מושג איך קרה,ולגבי כמה זמן אני אניח שבמשך כל ה 23 שנה(מקרה קיצוני) ,מכוון שהעין השניה השלימה את הראייה שלי ובצורה כזאת או אחרת לא שמתי לב שראייתי נפגעה בעין ימין. בדיקות של מומחים הגיעו לממצאים הבאים(אני מקווה שתבין/י את זה): VARESC:CF ,VALESC:6./6 תנועות עיניים מלאות .עין ימין באקזו והיפר. BE: עפעפיים תקינים.לחמיות שקטות.קרניות שקופות לשכות צלולות.לחץ 12.קשתיות שלמות אישונים עגולים שווים מגיבים לאור. FRE: הרמה של הרישתית סביב עצב הראייה ע"י סטרנד לבן שהולך קדימה(קלוקה קנל?) באיזור המקולה הרשתית גם מופרדת ויש שם חור מקולרי. FLE: בגדר הנורמה. אגב עין ימין פוזלת. שאלתי היא- האם יש איזשהו טיפול שיכול להשיב לי את ראייתי בעין ולסלק את הפזילה? אם כן-מהו? ומהם אחוזי ההצלחה של טיפול זה?

29/01/2009 | 10:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב סילוק הפזילה ייעשה על ידי ניתוח פזילה , טיפול זה יישר את המבט בשתי העיניים מבחינה קוסמטית, אך לא ישנה מאום בתפקוד העין. סביר להניח שתנועות העין המנותחת לא תהיינה מלאות .לגבי הרשתית אין בידי מספיק נתונים אם אפשר לנתח ותקן את הראייה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות