רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

30/09/2014 | 17:13 | מאת: ע

בעקבות ירידה בעיבוי בצקת ברשתית עקב מיקרואנאוריזמה ושיפור בראיה הוחלט כרגע לא להזריק אווסטין עובי מרכזי 284, שיפור . מוקד ה ma נראה קטן יותר עם חלל סגור . נראים מוקדים היפררפלקטיבים בודדים ברשתית פנימית . ניתן לראות הפרעה ברפלקטיביות של interdigitation zone מתחת למיקום ה ma ללא הפרעה ב is או rpe שאלות : מה זה ההפרעה המתוארת ומה המשמעות מבחינת הראיה ? האם זה הפיך לאור ירידה בבצקת מה ניתן לעשות כעת??

02/10/2014 | 22:44 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מכיוון שלא ראיתי את החומר איני יכול להביע דעה מבוססת, מכל מקום אם הבצקת נעצרה ממליץ להמתין ולעקוב בלבד

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות