מיקרואנאוריזמה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

28/09/2014 | 13:57 | מאת: א

לפני חודש טשטוש קל מאד במרכז הראיה בעין שמאל בoct מיקרואנאוריזמה עם בצקת קלה ב31.8 עובי מרכזי 273 , ב 1.9 עובי מרכזי 328 ב 8.9 שיפור גם בראיה - 6/6.6 ועובי 303 לאחר שבוע טיפות נבמק הפסקתי טיפות ליומיים בשל הרחבת האישונים וב 10.9 החמרה בטשטוש ועליה לעובי 335 . ראיה ירדה ל 6/9 למחרת - הטבה ניכרת ואין טשטוש עד היום ה 28.9 כמובן שהמשכתי עם נבמק שאלות : 1. אין סכרת , לא יודעים ממה המיקרואנאוריזה . שקלו זריקת אוויסטן האם היא רק מורידה את הבצקת או סוגרת את המיקרואנאוריזמה שלא תדלוף או תדמם ? 2. מתי אדע אם יש דימום או נזק לא הפיך או רק עליה בבצקת ? 3. תוכל להמליץ על מומחה רשתית במרכז מטעם מכבי למעק שוטף ? 4. על סמך מה מחליטים להזריק או לא ? 5. כמה זמן מותר להמשיך לשים נבמק ? אני אפחד להפסיק שמא הטשטוש יחזור 6. מהי נק' אל חזור לא הפיכה בה חייבים להזריק ? 7. אם יהיה דמם מהמיקרואנאוריזמה הוא ייספג לבד? בקיצור אני חרדה כי כרגע אני רואה טוב אבל מפחדת מהרעה בראיה ומנזק לא הפיך

29/09/2014 | 21:48 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כבר עניתי לשאלה כזו בעבר

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות