קטרקט בעין בעברה טראומה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/06/2008 | 11:18 | מאת: גלי

פרופ' אסיה שלום אמי אובחנה בעין אחת בקטרקט מדובר בעין שעברה סוג של טראומה - לפני כשלוש שנים סבלה מקריש דם בעין וכתוצאה מבצקת שלא עברה מאז - היא היתה בטיפול בבלינסון בו הזריקו חומר לעין במטרה להמיס את הבצקת אך זה לא עזר - עכשיו מבלינסון אמרו שהם מוכנים להמשיך בטיפול בתקווה שזה יעבוד בפעם הזאת. לפני יומיים אובחנה בקטרקט באותה עין. האם יש קשר בין הקטרקט לעובדה שהעין העברה סוג של טראומה? מה הפרוצדורה של קטרקט והאם ניתוח מרפא לגמרי את התופעה? אודה לתשובתך ג

חסימה של כלי דם איננה מה שאנו נכנה "טראומה" בדומה למכה או פציעה חודרת. זו כמובן טראומה אישית קשה אך העדשה לא מושפעת ישירות מחסימת כלי דם ברשתית. הטיפול המתקדם ביותר כיום הוא אכן הזרקות תוך עיניות ולעיתים יש צורך לחזור מספר פעמים על ההזרקה. ניתוח הקטרט במקרים אלו אינו שונה מניתוח קטרקט רגיל וצפוי שיפתור לחלוטין את בעית הקטרקט אך הוא לא יפתור את בעית הרשתית וכלי הדם החסום. בדר"כ נכון ומוצדק לנתח את הקטרקט - הן על מנת לפתוח את ציר הראיה ולאפשר למנותח לראות טוב יותר והן על מנת שהרופא המטפל יוכל לאבחן ולטל ביתר נוחות

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות