IOL Dislocation

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

16/09/2008 | 18:30 | מאת: פרופסור שלמה יצחייק

לפרופסור אהוד אסיה שלום רב, אני בן 47 ולפני 33 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל שכלל הסרת העדשה ומאז אני משתמש בעדשת מגע בעין זו. לפני 23 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין שכלל השתלת עדשה תוך עינית (לדעתי מסוג PMMA). לפני כשלוש שנים ה IOL זזה ממקומה ועברתי ניתוח שהחזירה למקומה. לפני כשלושה חודשים עדשה זו שוב זזה ממקומה וחזרה למקומה לאחר מספר ימים. לפני כשבועיים העדשה שוב זזה ממקומה והפעם חזרה למקומה אך ראייתי אינה כשהייתה. שאלותי הן: מה הוא הניסיון הקיים בארץ בניתוחי הסרת עדשת-IOL קשיחה והשתלה חוזרת? מהם הסיכונים בניתוח מסוג זה? מי הם המומחים בארץ ובחו"ל בתחום זה? שא ברכה ובתודה מראש, פרופסור שלמה יצחייק

לפרופ יצחייק שלום רב, למיטב זכרוני עניתי על כל שאלותיך בפורום אחר. אם יש לך שאלות נספות אשמח לענות כל טוב

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות