קטרקט - קרע ברשתית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

30/08/2008 | 11:37 | מאת: נועמי

שלום רב, - מה הסיבה ובאיזה מקרה עלול לקרות קרע ברשתית עקב ניתוח קטרקט? - ואם קורה קרע ברשתית, מה הסיכון ומה הטיפול? תודה מראש, נועמי.

קרע ברשתית בדר"כ אינו תוצאה ישירה של ניתוח קטרקט, אך מאחר ושונו התנאים האנטומיים בתוך העין, לזגוגית יש יותר תנועה והיא עלולה לגרום למשיכת רשתית וקרע אשר יוביל להפרדות רשתית. מצב זה שכיח יותר באנשים עם קוצר ראיה, ובעיקר בצעירים שבהם. לעיתים ניתוח הטרקט מסתבך או מבוצעות פעולות המערבות את הזגוגית ואז הסיכון לקרע ברשתית עולה מאד. במידה ונוצר חור ללא היפרדות - ניתן להקיף אותו בכוויות לייזר ולמנוע התפשטות היפרדות רשתית. אם כבר נוצרה היפרדות ניתן לנתח ולהצמיד את הרשתית במספר טכניקות שקצרה היריעה מלפרט אותן כאן.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות