הודעת פתיחה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

26/05/2008 | 16:12 | מאת: צוות האתר
גולשים יקרים, אנו שמחים ליידע אתכם על פתיחתו של פורום חדש בתחום של רפואת עיניים: פורום קטרקט. גלישה פורייה צוות האתר

ברוכים הבאים לפורום קטרקט. פורום זה יעסוק בכל הקשור לקטרקט - גורמים וגורמי סיכון, סוגי קטרקט, שיטות טיפוליות, טכניקות ניתוחיות, מגוון העדשות התוך עיניות, הקשר בין קטרקט ומחלות אחרות, סיבוכים ומקרים מסובכים ועוד. ושיהיה לכולנו לבריאות

28/05/2008 | 17:25 | מאת: אהובה.א

לדעתי , יש לקרוא לפורום על שמו של פרופ' בלומנטל ז"ל. לפני כשנה וחצי בעלי עבר ניתוח קטרקט בשתי עיניו (4 חודשים לפני שפרופ' בלומנטל ז"ל נפטר). אין עבר תורשתי של קטרקט במשפחתו ולכן הסיכוי שיהיה לו קטרקט נמוך מאוד. לבעלי היתה מיופיה עמוקה/גדולה (מה מתאים יותר?) ולכן הוא הרכיב עדשות משקפים מס' 16 אשר בעקבות הקטרקט המספר גדל ל 18. לאחר שפרופ' בלומנטל ז"ל ערך לו את הניתוח, בעלי הפסיק להרכיב משקפי ראיה. כיום הוא מרכיב משקפי קריאה בלבד (נראה לי שבעקבות גילו - 47). אורח חייו השתנו בלי הכר (לא צריך לחפש את משקפיו כמו עיוור, הנהיגה היתה מסוכנת ובעבודה בחקלאות הוא לא צריך משקפים יותר). גם עלויות המשקפיים בשנתיים האחרונות הגיעו לאלפי שקלים, דבר שנחסך כעת מאיתנו. כל זה בעקבות הצלחת הניתוח שערך לו פרופ' בלומנטל בימיו האחרונים. היציבות בידיו היתה פשוט מדהימה. גם ברגעיו האחרונים. בל נשכח גם את שיטת בלומנטל. שיהיה לכולנו יום יפה

23/05/2010 | 09:37 | מאת: מיטל

שלום רב! אימי עתידה לעבור ניתוח קטרקט בתקופה הקרובה. ברצוני לקבל המלצה על רופא מומחה בעניין באיזור ירושלים, מאחר שמדובר באישה מבוגרת (בת 80) הלוקה בסוכרת ובלחץ דם גבוהה. אשמח אם מישהו מכיר את ד"ר מיכאל הלפרט בפרט ורופאים בירושלים בכלל שמתמחים בנושא.

19/08/2010 | 17:10 | מאת: אפרת

שלום רב, אבא שלי סובל מ - amd בעין ימין. מבקש לדעת האם ניתן לבצע ניתוח קטרקט?

19/08/2010 | 17:10 | מאת: אפרת

שלום רב, אבא שלי סובל מ - amd בעין ימין. מבקש לדעת האם ניתן לבצע ניתוח קטרקט?

01/05/2011 | 13:06 | מאת: שושי

ממליצה בחום לפנות לד"ר אודרי קפלן, מומחית לקטרקט וגלאוקומה. אישה מדהימה , עם יחס מסור וידע מדהים! אין לתאר בהצלחה!

23/11/2011 | 12:38 | מאת: אילנה

שלום רב, לפני שבעה שבועות הושתלה בעיני השמאלית עדשה מולטיפוקלית lentis mplus. ראייתי בעין זו השתפרה רק למרחק ועדיין ישנה הילה מעטה בעיקר בצפייה בטלויזיה. שאלותי: 1. האם לאחר השתלת עדשה כזו בעיין ימין ראייתי תשתפר ואוכל לקרוא ולכתוב בלי משקפיים? 2. האם ההילה תעלם עם הזמן? עלי לציין כי כשבוע לאחר ההשתלה התפתחה בעיני דלקת חריפה ביותר כנראה בגלל הסטרואידים ולכן טיפות מסוג אחר. בתודה מראש, אילנה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות