ניתוח להסרת משקפיים לאדם שעבר ניתוחי קטרקט.

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

24/02/2010 | 15:23 | מאת: אופק

טוב אז ככה. אני בן 21 כיום. נולדתי עם קטרקט מולד ולאחר ניתוחים אצל ד"ר בלומנטל בשתי העיניים הושתלו לי עדשות מלאכותיות (סביבות גיל 6). מאז אני משתמש במשקפיים/עדשות. הראייה שלי גם לקרוב וגם לרחוק לא מספק ללא עדשות אך לקרוב אני יכול לקרוא מכ30 סמ כל דבר. השאלה שלי היא כזאת: האם ניתן כיום לתקן לי את הראייה ל6/6. ואם כן אז מה כדאי? ניתוח לייזר להסרת משקפיים? או החלפת עדשה באחת חדישה יותר. מה זול יותר? מה טוב יותר? ולאיזה תוצאות אני יכול להגיע? תודה מראש

קח בחשבון שאם אתה מוריד את המספר לרחוק לא תראה לקרוב בלי משקפיים. אולי כדאי לתקן רק עין אחת. יש אפשרות להשתיל עוד עדשה בעין מעל לעדשה שכבר הושתלה. הניתוח יחסית לא מורכב ואפשר אפילו להשתיל עדשה מולטיפוקלית. זה תלוי במנח של העדשה הישנה. האופציה השניה- לייזר בקרנית להורדת המספר. מה יותר זול אין לי מושג. נראה לי שיותר הגיוני להשתיל עוד עדשה בעין אם זה באמת מתאים מבחינת העדשה הקיימת.

25/02/2010 | 01:59 | מאת: אופק

ראיתי שאת עובדת בעין טל. שם עברתי את שני הניתוחים וגם ניתוחי המשנה. זה אומנם היה לפני הגעתך אבל הניתוחים נעשו ע"י ד"ר בלומנטל ז"ל (כולל ניתוחי משנה). השאלות שלי הן האם לדעתך לפי המנתח והתקופה שהיא בערך 14 שנה מהיום אני מתאים לניתוח להשתלת עדשה נוספת? והשאלה השנייה ואני מקווה שמותר לך לענות על דברים כאלה כאן, האם המרפאה שלכם מבצעת ניתוחים כגון זה?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות