הפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

21/08/2008 | 10:52 | מאת: ויוי

פרופ' אסיה שלום רב אני בת 60 וקצרת רואי (מס. -4 ). לפני שבוע החלו אצלי הבזקים בנוסף ל"חוטים", בבדיקה אצל רופא עיניים נאמר לי שיש לי הפרדות הזגוגית. שאלותי: 1.האם תהליך זה הינו הפיך? 2.כיצד להישמר מלהגיע למצב של קרע או חור ברישתית? 3.אתמול, אחרי שחיה לא מאומצת הרגשתי כאבים במצח ובעין ושוב החלה הבזקים. האם השחיה אסורה?מתי אני אמורה להבין שיש החמרה ואולי נגרם קרע ברישתית? 4.הכאבים בארובות העיניים נמשכים כבר כ- 6 חודשים. האם יש קשר ללפיברומיאלגיה (שממנה אני סובלת)לבין כאבים אלה? 5.האם כדאי לי להיבדק אצל נוירואופטלמולוג? תודה מראש מהמודאגת ויוי

הפרדות זגוגית הינה תהליך טבעי בה נפרד הג'ל שבעין משכבת הרשתית אליה הוא קשור. במהלך הפרדות הזגוגית עלול להיווצר קרע של הרשתית אך אם תהליך ההיפרדות הושלם הסיכון לקרע של הרשתית קטן יותר. אין דרך למנוע את היפרדות הזגוגית ואין צורך להמנע מכל פעילות יומיומית, כולל שחיה. במידה והתהליך נמשך ( הבזקים, ברקים אורות, נקודות שחורות, מסך מול העין .....) יש צורך במעקב רופא עיניים עד שהתופעות חולפות. היפרדות זגוגית אינה כואבת ואינה קשורה לכאב ארובות עיניים או כאב ראש. אם את סובלת מאלו- חפשי גורם אחר (נוירולוג). להערכתי אם את במעקב רופא עיניים אין צורך גם בבדיקת נוירואופתלמולוג אלא אם יש לך תופעות נוירולוגיות אחרות.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות