קטרקט ו amd

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

14/08/2008 | 20:47 | מאת: רחל

שלום יש לי amd רטוב בעין אחת ואני מטופלת בזריקות אבסטין. במקביל התפתח גם קטרקט באותה עין.הופניתי למרפאת קטרקט. האם מומלץ לעשות ניתוח במקרים כאלה? עלולה להיות החמרה? האם ניתן להתקין עדשה מולטיפוקלית? תודה על התיחסותך

אם יש קטרקט יש צורך לטפל בו בנוסף לטיפול ב- AMD. בעבר חשדו שניתוח קטרקט עלול להחיש התקדמות ה- AMD אך מירב המחקרים מראים שאין קשר בין 2 התופעות. יתרה מזו - קשה לעקוב ולטפל ב- AMD בנוכחות קטרקט וכדאי להוציא את העכירות על מנת לטפל טוב יותר ב- AMD. לגבי הטלסקופ התוך עיני - זה עדיין בשלבי מחקר בלבד ובכל מקרה לא משתילים ב- AMD רטוב, רק יבש, לאחר שנתיים של יציבות

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות