ירוד משני

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

31/07/2008 | 21:25 | מאת: רנית

השבת לשאלה בנושא ירוד משני, שהוא מתפתח כעבור שנים. עברתי ניתוח קטרקט לפני כשנתיים וחצי. מזה מספר חודשים אני מרגישה ירידה בראייה. יש ירוד משני בעין שטופלה.האם יש קשר בין זה לבין הניתוח? אם העכירות מתפתחת על הקופסא עליה הושתלה העדשה החדשה האם אין קשר בין הדברים? שאלה שניה - עליי לעבור בדיקת שדה ראייה. האם הבדיקה עלולה להיות מושפעת לרעה כתוצאה מהירוד המשני? האם כדאי לדחות את הבדיקה רק לאחר הטיפול בלייזר?

שלום רב, ירוד משני מופיע תמיד רק לאחר ניתוח קטרקט כך שבהכרח יש קשר ביניהם, אך אין זאת אומרת שקטרקט משני הוא סיבוך או שקרה משהו לא תקין בניתוח. התאים הנמצאים באזור באופן נורמלי משגשגים ומתרבים ו"זוחלים" בין העדשה המלאכותי המושתלת לבין הקופסית לתוכה הושתלה העדשה וכך מלכלכים את הקופסית. תופעה זו אופינית לצעירים ולבריאים (מאחר ואצלם צומחים תאים מהר יותר) כך שזו תופעה "נורמלית" ושכיחה יחסית. אם אפשרי , הייתי ממליץ לבצע קודם הטיפול (ב י.א.ג. לייזר )ואחר כך בדיקת שדה ראיה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות