בעיות רישתית ברקע

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

27/05/2008 | 12:26 | מאת: אהובה

שלום פרופ' אסיה, ברכות לפתיחת הפורום ! שאלותי לגבי מי שעבר לאחרונה ניתוח ויטרקטומיה , בשנות ה-50 לחייו : ברקע סכיזיס ברישתית בשתי העיניים, ועבר את הניתוח בעין אחת מכיוון שאיבד חלק מסויים משדה הראייה, והתברר שהסכיזיס הגיע לאיזור מרכז הראייה והיה חשש שיגיע למרכז הראייה ממש. עוד לפני הניתוח נראה כבר תחילה של קטרקט בהיקף. מכיוון שאחת מתופעות הלוואי של הניתוח היא זירוז התפתחות קטרקט, אני מבקשת לדעת אם במקרה כזה ,אם וכאשר יהיה צורך בניתוח קטרקט, חשוב שהניתוח ייעשה באותו בית חולים שבו עבר את הויטרקטומיה, שם מוכרים וידועים כל הפרטים הרפואיים, וכן,האם חשוב שיהיה מעורב בניתוח גם מנתח רישתית ? שאלה נוספת : האם יש טכניקה מסויימת שמתאימה למקרה כזה? האם יש סוג מסויים של עדשה שמתאים? תודה, אהובה

שלום רב, ניתוח ויטרקטומיה ידוע כגורם להתפתחות קטרקט, על פי רוב לא מיידית אלא לאחר מספר חודשים - שנים. ניתוח קטרקט לאחר ניתוח ויטרקטומיה צריך להעשות בזהירות מאחר וחסר בעין את אפקט הגנה של "כרית" הזגוגית מאחורי העדשה, אך מנתח מנוסה והמודע לבעיה יסתדר בדר"כ ללא בעיה. יש יתרון, כמובן, לניתוח המבוצע על ידי צוות רפואי המכיר את העין אך החשיבות אינה רבה במיוחד וכל מי שיבדוק ויבחן את העין בעצם יכיר את מצבה הנוכחי. ככלל, אין צורך בנוכחות מנתח הרשתית בחדר הניתוח ואם יהיה צורך בהתערבות ברשתית, סביר שהיא תעשה על ידי צוות אחר, במועד אחר, בהרדמה שונה ובהערכות שונה. הטכניקה המקובלת כיום לניתוחי קטרקט - פקואמולסיפיקציה, היא גם הטכניקה המומלצת למקרים אלו וכן העדשות התוך עיניות המקובלות. בהצלחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות