האם קיימת בדיקת טרום ניתוח קטרקט?

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

09/07/2008 | 17:23 | מאת: קלרה חולון

שלום לך אהוד. מדובר על אשה שעברה ניתוח קטרקט בעין אחת לפני 9 שנים לערך. בגיל75. כרגע היא לא רואה בעין הזאת כמעט בכלל.אין לנו מושג מה הסיבה. האם יש אפשרות לדעת מראש האם ניתוח הקטרקט יצליח? יש אפשרות לבדיקה טרום ניתוח? האם יש מקרים בהם אסור לנתח קטרקט? מה יכול לקרות בניתוח שיגרום לו לא לעבור בהצלחה? לפני חצי שנה נשלחנו ע"י הרופאה שלה, לבצע צילום בגלגל העין לפני ניתוח קטרקט בעין השנייה. הממצאים על פי דעתה של הרופאה, מראים שלא לבצע קטרקט בעין השנייה כי זה לא יעבוד והיא תדרדר לעיוורון. המצב ,נכון לעכשיו, זה עין אחת אחרי ניתוח קטרקט שלא רואים בה כלום ועוד עין מוכנה לקטרקט שרואים בה עכור לגמריי!! היא לא רואה פשוט כלום, מעט צללים, זה הכל. עליי לציין גם שהיא חולת סכרת. אני מוכנה לעשות כל שניתן כדי להציל את מה שאפשר... המון תודה מראש. קלרה אני מוכנה לעשות הכל כדי אולי להציל מה שאפשר, בבקשה תעזור לי!

לקלרה שלום רב, מאחר ואיני יודע מה היא בדיוק הבעיה ממנה סובלת אימך איני יכול לתת תשובה מדויקת. ישנם סיבות רבות הגורמות לירידה בראיה לאחר ניתוח קטרקט, רובן אינן קשורות ישירות לניתוח כגון ניוון מתקדם של מרכז הרשתית. כך יש גם נסיבות בהן ניתן להעריך שניתוח קרטרקט צפוי לא לעזור - וזו במידה וישנה פתולוגיה אחרת המפריעה לראיה ואשר לא תפתר בניתוח הקטרקט. תשובה חכמה יותר ניתן יהיה לתת לך רק לאחר בדיקה יסודית ומכוונת של עינה של אימך שיהיה בהצלחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות