מתי המועד האופטימאלי לנתח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

08/08/2016 | 22:46 | מאת: פנחס

אני בן 69, אבל ממשיך לעבוד ומנהל חיים אינטנסיביים. מרכיב משקפיים 3+ ימין, 6.5+ שמאל. מצב ראיה סביר, לא אופטימאלי. הקטרקט שלי מאובחן בשנה האחרונה כ PTOSIS קלה ומתפתח לאט מאד. יש 2 גישות: א. לנתח בהקדם ב. לדחות עד שממש מפריע איך להחליט?

קודם כל פטוזיס זה לא קטרקט אלא צניחת עפעפיים. קשה לי לענות על השאלה- זה עניין של תחושת ומידת ההפרעה לאיכות החיים. אם אתה מרגיש שאתה יכול לעשות הכל רק עם מידה קלה של הפרעה- חכה. אם יש קושי בקריאת ספר, בקריאת הכיתוביות בטלביזיה, בנהיגת לילה (ובטח אם זה גם ביום) ואתה מרגיש שאתה מוותר על דברים מסויימים- אז כנראה שכדאי לנתח.

12/08/2016 | 08:15 | מאת: פנחס

תודה רבה, דוקטור. יש לי באמת גם קטרקט וגם צניחת עפעפיים, שאני ממש לא רוצה לנתח, עד שאי-אפשר אחרת. הקטרקט מפריע קצת, אבל אני עושה הכל. אם הבנתי אותך נכון, אפשר לדחות. המשקל של השיקולים כמו: עם הגיל יותר קשה לעבור ניתוח ויש סיכוי גדול יותר לסיבוכים - הור קטן, מול ההפרעה הודאית של הניתוח, לימים או אפילו שבועות. גם היכרתי איש בן 93 שעשה ניתוח מוצלח. אז אני דוחה, תודה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות