סנוור חזק -- יכול להיות שעדשה זזה?

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

02/08/2016 | 19:03 | מאת: עופר

שלום רב, אני בן 40. לפני עשרים שנה השתילו לי תותב עדשה באחת מעיניי. לפני זמן מה התחלתי להרגיש בעין זאת סנוור חזק יותר מבדר"כ. בכל פעם שאני נחשף לאור, אפילו קטן, הסנוור נמשך הרבה זמן. בתחילה חשבתי שזה קשור לרשתית. אבל מומחה רשתית ראה אותי שאין בעיה ברשתית ושאולי זה קשור לתזוזה של התותב. הוא לא הציע טיפול. האם ייתכן שהתותב זז? ואם כך למי עליי לפנות ומה ניתן לעשות? תודה רבה.

סינוור יכול לנבוע מסיבות רבות. הכי סביר שמדובר ביובש או בקטרקט מישני. תזוזה של העדשה בדרך כלל גורמת לכפל ראיה או צל.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות