שאלה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

10/08/2015 | 20:18 | מאת: דני

בבדיקה אצל רופא עיניים התקבלה התשובה הבאה קרנית שקופה פטריגיום נזלי ללא צביעה הרופא אמר לי שזה משהו ישן לא מהיום אבל הבנתי שאם חלילה אני יצטרך ניתוח אז זה ניתוח עם החלמה קשה אני בכלל לא רוצה לחשוב על זה מה הסיכויים שזה יתפתח הפטריגיום הזה האם יש בדיקה אחרת שאפשר לבצע אני בן 50 ובריא בדרך כלל

פטריגיום הוא מעין גידול שפיר או ניוון שצומח על הקרנית וקשור ישירות לחשיפה לשמש. אין דרך לצפות את קצב גדילתו ואם בכלל יגדל. רצוי להרכיב משקפי שמש בחוץ והיות במעקב שנתי. אם יגדל ויפריע לראיה או יגיע קרוב יחסית לציר הראיה, יהיה כדאי להסירו. הניתוח לא כל כך נורא. הניתוח עצמו לא כואב אבל ההחלמה מטרידה ולא נעימה לפעמים אבל באמת שלא משהו שלא תוכל להתמודד איתו. בדרך כלל הניתוח משבית לכמה ימים מעבודה כי יש כאבים ליום יומיים ואח"כ רק מעין הטרדה בעין.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות