בחירת עדשות בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

10/06/2009 | 12:29 | מאת: נפתלי

אני עומד לעבור ניתוח קטרקט. הוצעה לי עדשה מונופוקלית, או לרחוק או לקרוב, במחיר 1500 ש"ח ועדשה מולטחפוקלית, לראיה לרחוק ולקרוב באותה העדשה, אך המחיר הוא 8000 ש"ח לכל עדשה. למה יש פער כה עצום במחירי העדשות והאם השתלת עדשה מולטיפוקלית שווה את המחיר?

לעיןהעדשה המולטיפוקלית הינה עדשה מתוחכמת שחרוטים בתוכה אזורים קונצנטריים=מעגליים שמתאימים לראיה לקרוב ולרחוק. בשל כך מחירה יקר יותר. לעדשה המולטיפוקלית יתרון בכך שהיא מאפשרת ראיה לרחוק ולקרוב ועל ידי כך מורידה את התלות במשקפיים אבל לא מבטלת לחלוטין את הצורך במשקפיים. איכות הראיה עם עדשה כזו הינה פחות טובה מאשר עם עדשה מונופוקלית בשל חלוקת האור הנכנס לעין בין המרחק הקרוב לרחוק. יכולים להיות סינוורים והילות סביב אורות, שאמורים להשתפר עם הזמן. העדשה הינה למעשה בי פוקלית- כלומר 2 פוקוסים ואינה ממקדת לכל המרחקים. בדרך כלל חסר מרחק הביניים. עם כל זאת בל נשכח את יתרונה הגדול- הורדת התלות במשקפיים. אם זה חשוב לך אז המחיר והירידה באיכות הראיה שווים. בהצלחה,

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות