ניתוח קטראקט בעין אחת או שתים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

02/11/2020 | 15:05 | מאת: אור

שלום, אני בת 61 ,מרכיבה משקפי ראיה מולטי פוקל, מספר 4. בשנים האחרונות אני סובלת מהפרעות ראיה. בבדיקה לפני כחצי שנה הקטרקט לא היה בשל והרופאה לא המליצה על ניתוח. עתה עין אחת הקטרקט בשל בשנייה לא. הרופאה המליצה לנתח את שתי העיניים. זאת מכיוון למנוע פער גדול בין העיניים . ועדין אצטרך משקפים. שאלה: האם ניתוח לייזר עדיף? מה היתרון והחיסרון של ניתוח קטרקט בעין השנייה שבה הקטרקט לא בשל? אני מעדיפה להפטר מהמשקפיים. מה היתרון והחיסרון של השתלת עדשה מולטיפוקל? תודה רבה

כעיקרון אכן הפער שאמור להיווצר בין העיניים עם ניתוח של אחת מהן, בדרך כלל לא נסבל בצורה טובה ואז צריך לנתח את העין השניה או להרכיב עדשת מגע על השניה. הלייזר לא בכל מקרה חיוני וזה תלוי בבדיקה של העיניים לכן איני יכולה להביע דעה מלומדת. אבל עם מספר 4 בדרך כלל העין קטנה וצפופה והלייזר מקל. לעדשות מולטיפוקליות תופעות לוואי כגון אובדן משמעותי של חלק מהאור שנכנס לעין והילות סביב מקורות אור בלילה.

03/11/2020 | 13:42 | מאת: אור

תודה רבה דוקטור על תשובה מהירה עם עדשות מגע אני לא מסתדרת.. הבנתי שישנם כמה יצרני עדשות מהם הקריטריונים לבחירת עדשה? הרופאה שלי מנתחת באסותא דרך מכבי. ידוע לך באיזה יצרן עדשות נהוג שם להשתמש? מהם הקריטריונים לבחירת עדשה לפי יצרן מסוים? תודה רבה לך ואי

ישנם המון סוגי עדשות מיצרנים שונים. כל העדשות שיש בארץ טובות. אין עדשה אחת מושלמת. לכל עדשה יש תופעות לוואי. אני משתמשת במספר סוגי עדשות ומשנה את הבחירה לפי סוג העין והמבנה שלה. אין לי מושג מה יש באסותא-מכבי.

04/11/2020 | 12:25 | מאת: אור

תודה רבה על עזרתך מאוד מועיל

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות