בצקת לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

14/10/2020 | 14:09 | מאת: אביבה

שלום. אמי בת 74 ביצעה ניתוח קטרקט לאחר כחודש החלה ריגרסיה בראיה. בתחילה בוצע ירוד משני וטופל בYAG. בהמשך חלה רגרסיה ובוצע צילום. ממצאי צילום OCT (בוצע לפני 5 ימים)- עין ימין:מבנה מיופי עם אובדן הPIT יש הידרציה ציסטית פובאלית המלווה בנוזל תת רשתי פובאלי הגורמים לעיבוי עד 501 מיקרון במרכז. ההידרציה סימטרית וספטית באופיה. ברמת ב RPE יש אירגולריו אך ללא פתולוגיה גסה. לא נראית משיכה ויטראלית, יש לציין ERM המציגה תבני שיני מסור יתכן תורמת לעיבוי אולם היא לא הגורם לתמונת ההידרציה. מאז מטופלת בטיפות - פרד פורטה ונבנק כ5 ימים. אין הטבה. אשמח לעזרה והכוונה.

בצקת הינה סיבוך נפוץ והיא מופיעה אחרי כחודש-חודש וחצי באופן אופייני. הטיפות בדרך כלל פותרות את הבעיה אבל השיפור מגיע בדרך כלל רק אחרי כחודש של שימוש בטיפות. סבלנות.

14/10/2020 | 17:41 | מאת: אביבה

תודה למענה המהיר. בבקשה הסבר מה פירוש אבן הPIT ? האם זה ממצא מדאיג אודה למענה

14/10/2020 | 17:56 | מאת: אביבה

הכוונה מה פירוש אובדן ה-pit?

הפיט הוא השקע הפוביאלי במקולה, שזה מרכז הראיה ברשתית. כשיש בצקת הוא נעלם וכשהבצקת חולפת זה חוזר.

18/10/2020 | 10:23 | מאת: אביבה

שלום דר מעבר לפרד פורטה ולנבנק שציינתי שאני שמה האם טיפות מי מלח ישפרו את הבצקת? האם כדאי במקביל? וכיצד לרכוש ולהשתמש? אני כעשרה ימים לאחר טיפול בטיפות וקשה לי להעריך אם יש שיפור כי זה משתנה כל הזמן במשך היום. אודה למענה

מי מלח עוזרים להצקת קרנית ואילו פה מדובר בבצקת ברשתית כך שזה לא יעזור. זה סביר שהראיה עוד לא השתפרה ולא התייצבה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות