הילת "כוכב" בלילה לאחר יאג לייזר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

29/07/2020 | 22:31 | מאת: רוני

שלום לפני יומיים עברתי יאג לייזר בעין שמאל לאחר קטרקט. בלילה אני מבחין מסביב לאורות באפקט של קרניים שיוצאות כמו מכוכב. האם זה אמור להשתפר עם הזמן ?

קרוב לודאי שכן

01/09/2020 | 23:27 | מאת: רוני

מה הסיבה לתופעה ? בעין שמאל המנתח אמר שהפתח קטן מידי - לאחר הרחבה - שיפור מסוים בעין ימין בה נעשה פתח יותר גדול תופעה דומה. האם ייתכן שמדובר בפלוטרים קטנים (אינני מבחין בנקודות שחורות) המפזרים את האור ?

אכן הסיבה המרכזית היא פתח קטן מדי, קטן מגודל האישון. יתכן שמשהו שם נותר לא פתוח ומפריע למעבר קרני האור.

02/09/2020 | 08:33 | מאת: רוני

אם כך איך זה יכול להשתפר עם הזמן ? נראה לי שהוא אמר שהוא עשה חור גדול בשתי העיניים . יכול להיות שרעידות שיש לי בגוף הגבילו אותו כי לא רצה לקחת סיכון ? האם ייתכן שנשארו תאים במרכז החור (או שהמרכז נשאר נקי כי אין קופסית שם)

אני הייתי סומכת על הרופא כי אמר שעשה פתח רחב הפעם. כדאי לנסות טיפות נגד יובש באופן אינטנסיבי

02/09/2020 | 17:35 | מאת: רוני

תודה רבה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות