הרחבת אישונים ורגישות לאור

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

26/04/2020 | 19:48 | מאת: רועי

שלום, ערב טוב. היום עברתי בדיקה בהרחבת אישונים, בסיום הבדיקה חבשתי משקפי שמש כהים (עם עדשות פולרייזד במידה וזה משנה) ויצאתי מהמרפאה לכיוון הבית, הליכה של כ-10 דקות שבה הרגשתי סינוור מהשמש ומהחזרים מחלונות רכבים. נחתי בבית במשך כשעתיים, ניסיתי לקרוא ולא הצלחתי, כשהתחלתי לראות שהאישונים מתחילים להצטמצם, יצאתי לעבודה כאשר עדיין חוויתי חוסר נוחות מהשמש למשך כחצי שעה, לאחר שהגעתי למשרד עדיין היה קצת קשה לי לקרוא ועברה עוד כשעה עד שהרגשתי חזרה לשגרה. האם בזמן שהאישונים מורחבים יש סיכון מיוחד/מוגבר מאור חזק (כי הרי נכנס יותר אור לעין) או שרק מדובר בחוסר נוחות? האם מותר לנסות לקרוא? זה לא מאמץ את העיניים או מעלה את הלחץ בהן? האם משקפי שמש מספקים הגנה מספקת מהאור בחוץ גם כשהאישונים מורחבים? מודה שאני מודאג מהנושא. תודה רבה

אין מקום לדאגה. ההרחבה נמשכת כמה שעות וגם אם יש סינוור הוא חולף ואין בכך כל נזק לעין. מותר לעשות הכל וגם לאמץ את העיניים אך להימנע מנהיגה ומדברים שדורשים ראיה טובה ועלולים לסכנך כל עוד יש טשטוש.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות