אינפורמציה לפני תהליך קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

12/01/2020 | 14:24 | מאת: נתן

כיום יש לי שני זוגות משקפיים לקרוב - מחשב ולרחוק . לפני כשלוש שנים בישרו לי על תחילת תהליך קטרקט . לאחרונה הראייה לרחוק די התדרדרה גם עם המשקפיים . התחלתי להתעניין לעשות משקפיים מולטי-פוקליות ובעצת האופטומטריסט היפנה לבדיקה לביצוע ניתוחי קטרקט והשתלת עדשות מולטי פוקליות בזמן הניתוח במטרה ליתר את המשקפיים . שאלתי , לאחר כל התיאור , ולפני בדיקה אצל רופא עיניים מהן האפשרויות העומדות בפניי כשהמטרה היא ראייה עצמאית ללא משקפיים . תודה רבה מראש להסבר .

שתי אופציות: לנתח 2 עיניים עם השתלת עדשות מולטיפוקליות. החיסרון- הילות סביב אורות בעיקר בלילה וקצת אבדן של אור שנכנס לעין ואיכות של ראיה. או- עין לרחוק ועין לקרוב. החיסרון- אובדן ראיית עומק וחשש מחוסר הסתגלות למצב שבו כל עין רואה אחרת.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות