משקפיים לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/12/2019 | 22:47 | מאת: משה

משתמש מזה שנים רבות ב-2 זוגות משקפיים מולטיפוקליות לרחוק ולקריאה ולמחשב ולקריאה, ומרוצה מכך. ( עדשות: 4.5- , 3.0+ , ןפריזמה 1.5). האם לאחר השתלת עדשות מונופוקליות לרחוק, אני אמור להשתמש בנוחות במשקפיים המולטיפוקליות,או שאזדקק גם למשקפי קריאה.

אחרי הניתוח כעיקרון לא צריכה להיות מניעה מהרכבת משקפיים מולטיפוקליים. נשמע שאתה ממילא תזדקק למשקפיים משום שאתה נזקק לתיקון פריזמטי

04/12/2019 | 17:02 | מאת: איתי

מהו תיקון פריזמטי ?

פריזמות, עוזרות במיקוד (פריזמה=מינסרה)

04/12/2019 | 18:04 | מאת: איתי

מיקוד של עצמים ? מה זה ממקד?

ממקד לך את הראיה. את העצמים או כל דבר שאתה מסתכל עליו. בלי זה כנראה אתה רואה כפול או מתעייף.

04/12/2019 | 20:55 | מאת: איתי

כרגע העין שמאל יכולה לראות לקרוב מעט כמו שאמרנו, מה הסיבה שהיא יכולה לראות מעט לקרוב אחרי הניתוח ? ככה היא היתה לפני הניתוח מבחינת הראיה לקרוב? או שהרופא השאיר מעט צילינדר וזה נתן אפשרות לעין שמאל לראות לקרוב? ומה היה קורה עם הינו לכאורה משתילים עדשה לקרוב בעין שמאל האם העין יכלה לראות לקרוב בחדות ראיה טובה מאוד ולא כמו שעכשיו ?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות