ניתוח קטרקט ראייה כללית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

01/12/2019 | 17:25 | מאת: איתי

עין דומיננטית ימין עין שמאל עם פזילה והוגדרה כעין עצלה מילדות אחרי ניתוח קטרקט שני העיניים מכוונות לרחוק משתמש במשקפי קריאה +2 כשאני מכוון את העין שמאל אני רואה את הכתוב ללא משקפי קריאה, לטלפון אני עם משקפי קריאה כי זה משפר את הכתוב וכשאני שם את משקפי קריאה העין ימין הדומיננטית היא תופסת פיקוד עם משקפי קריאה ועין שמאל חוזרת לפזול מה זה אומר על היכולת של עין שמאל לאחר הניתוח ? תודה

זה אומר שעין שמאל לא כל כך עצלה. שאתה יכול להסתדר חלק ניכר מהיום לגמרי ללא משקפיים.

02/12/2019 | 00:36 | מאת: איתי

אם הינו עושים עין לקרוב ועין לרחוק מה אז היה קורה עם עין שמאל? והאם ישנה חשיבות במקרה שלי לאיזו עין היא לרחוק ואיזה לקרוב ? האם היה ניתן לשקול בין היתר השתלה של עדשות מונופוקאליות בשני העיניים או באחת מהם ? תודה רבה

02/12/2019 | 03:38 | מאת: איתי

טעיתי הכוונה לעדשות מולטי פוקל ב. האם זה בסדר ככה המשחק בין העינים שימין היא דומיננטית וכשאני קורא אז מכוון את עין שמאל וימין זזה וכך הלאה ימין שוב מחזיר אותה למרכז ושמאל פוזלת , האם זה יכול להטיב עם עין שמאל מבחינת העין עצמה חדות ראיה וכו.. או שאחרי הניתוח זה לא משנה כל כך כי הכל כבר יציב ולא משתנה כלום מבחינת הראיה והעין ולא צריך לחשוש מהמשחק בין העיניים? תודה

לעיתים קשה לדעת ״מה יהיה״. לפעמים כשעושים עין לרחוק ועין לקרוב זה מחמיר את הפזילה ולפעמים זה בדיוק מה שצריך וככה אחת לא מפריעה לשניה. כעיקרון משתדלים לכוון את העין החזקה לרחוק. במקרה שלך לא ניתן להשתיל עדשות מולטיפוקליות.

לא צריך לחשוש מהמשחק בין העיניים. כעיקרון אני נוטה להעדיף לכוון את שתי העיניים ביחד לאותו מספר אם יש סיכוי טוב לעבודה שלהן יחד ולראיה לא רעה בעין העצלה כי זה עוזר למנוע החמרה של הפזילה. למי שיש מראש פזילה קשה ואין סיכוי לעבודה דו עינית ובמיוחד אם מראש היה פער בין העיניים- אני מעדיפה שהעין העצלה תכוון לקרוב. כמובן שאם העין מאד עצלה ובקושי רואה, זה לא משנה.

02/12/2019 | 08:19 | מאת: איתימה

למעשה אצלי דובר על ניתוח בעין ימין קודם ואחכ שמאל בניתוח קודם שמו לי טיפות בשמאל במקום בימין הרופא שאל אותי מה אתה מעדיף שננתח קודם שמאל או ימין אמרתי כבר שמו בשמאל אז שמאל בוא נגיד שלא יחסתי חשיבות כי לא הבנתי כל כך הרופא אמר גם ככה העין שלך שמאל לא רואה ככ טוב היא עצלה וזה לא ישפר את הראיה כי חשבו שזו עין עצלה ולא רואה טוב לאחר הניתוח ראיתי בה טוב למרחק והרופא גם התפלא ושמח שהעין טובהכי לא חשב שהעין ככה חשב שהיא עצלה ולא מתפקדת אחרי זה ניתחנו את עין ימין הוא אמר מכיוון שאין לך סופרסיה בין העיניםזו גם תראה למרחק ותצטרך משקפי קריאה לאחר ששני העיניים נותחו אני מגלה ששמאל רואה טיפה לקרוב מה דעתך על זה שזה ככה ? ואם היה הפוך ימין ראשונה לרחו ושמאל לקרוב איך היה אז עם שמאל היא פוזלת האם כל הזמן הייתי צריך לכוון אותה כדי שתתפקד זה מצב נוח או כמו שעכשיו ? האם לכאורה היתי צריך משקפי ראיה למרחק ? בשני המקרים?

02/12/2019 | 08:23 | מאת: איתי

האם הייתי צריךבכל אופן לנתח קודם את ימין? מה את הייתי עושה את מה היית מנתחת קודם במקרה שלי בשני העיניים ? למה הכוונה סופרסיה ?

02/12/2019 | 08:30 | מאת: איתי

אמרת שאת מעדיפה שהעין העצלה תכוון לקרוב והעין הדומיננטית למרחק ואז יצטרך בכל אופן להרכיב משקפי ראיה למרחק או משקפי קריאה ?

הרבה פעמים קשה לדעת מה יהיה אחרי הניתוח במקרים כאלה. אם היה לך מידע מאופטומטריסט מלפני שנים אפשר אולי היה לנחש מה יהיה אחרי הניתוח. אני חושבת שזה לא משנה שניתחת את עין שמאל קודם כי ממילא לא ידעתם שהיא כן רואה לא רע. אם אתה לא מרגיש כפילות וקושי אז לדעתי הבחירה ששתי העיניים תעבודנה יחד היא טובה. סופרסיה זה דיכוי. זה קורה באנשים שפזלו מילדות והמוח למד לדכא את התמונה הכפולה שהעין הלא טובה רואה כדי להמנע מהכפילות בראיה. סהכ נשמע שמצבך טוב ותתקן במשקפיים את מה שחסר לך. אני מבינה שאתה רואה טוב לרחוק ואפילו קצת לקרוב. אז לפי מה שהבנתי למעשה אתה נזקק רק למשקפי קריאה כדי לראות ממש טוב לקרוב.

02/12/2019 | 16:37 | מאת: איתי

לפי מה שהאפטומטריסטית שלי אומרת שכן היתה אפשרות לעשות עין לרחוק שזו עין ימין שהיא דומיננטית ועין לקרוב שמאל ואז לא הייתי צריך משקפיים כלל ,בגלל שאין ראיה דו עינית אצלי אז ככה היה הכי טוב זה מה שהיא אמרה מה לדעתך היה קורה אז ?

יכול להיות שהיא צודקת. אבל מראש החלטתם לכוון את שתי העיניים למרחק. בכל מקרה עין שמאל עוזרת לך קצת לקרוב ואת היתר תשלים במשקפיים.

02/12/2019 | 18:04 | מאת: איתי

אפשר לשוחח טלפונית בבקשה ?

לא מצטערת

02/12/2019 | 19:22 | מאת: איתי

לפי מה שתיארתי יכול להיות לדעתך שהיה פה משהו שגוי בגלל ששם טיפות בעין שמאל במקום בימין ואז הרופא שאל אותי מה שכתבתי לך את הכל בבוקר ... מה דעתך בנושא ?

לא נראה לי שהיה משהו שגוי על פניו אבל אין ביכולתי לדעת בדיוק לגבי בחירת העדשה. לא נראה לי שיצאה תוצאה לא טובה בכל זאת. לא כל כך ברור לי למה אתה מודאג. בסה״כ אתה מסתדר ללא משקפיים למעט קריאה.

02/12/2019 | 20:19 | מאת: איתי

כן אבל אם ימין היתה מנותחת קודם שהיא דומיננטית הייתי יכול לתפקד יותר טוב כגון לנהוג וכדומה עם עין ימין מה שבשמאל לא יכולתי לעשות. כמו כן אם היינו הולכים על דעת מה שאמרה האופטימטריסטית שלי מה היה קורה , היה ניתן להבטיח במצב הזה כלל ללא משקפי ראיה למרחק וגם לקרוב קריאה ?

אם עין ימין היתה מנותחת קודם אז מידית היית מסתדר יותר בקלות אבל היא נותחה ורואה טוב. אתה בחרת לנתח את השמאלית הרי, הציעו לך לנתח את הימנית. אני חושבת שמיצינו את הנושא. אשמח אם תפסיק לשאול אם ואם ואם כי אין לי יותר תשובות טובות בשבילך.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות