ניתוח קטרקט, לחץ תוך עיני גבוה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

16/09/2019 | 23:44 | מאת: אופירה

שלום. האם יתכן שסטאזר ינתח במקום הרופא האחראי שחתום על דו"ח הניתוח?האם יתכן שנגרם נזק בלתי הפיך במהלך ניתוח קטרקט?מה הן הסיבות ללחץ תוך עיני גבוה לאחר הניתוח, למעט גלאוקומה?

בניתוחי עיניים סטאז׳רים אינם מנתחים אבל מתמחים כן. כן יכול להגרם נזק בלתי הפיך בעת הניתוח אולם את רוב הסיבוכים כן ניתן לתקן. לעיתים יש צורך בניתוח נוסף כגון השתלת קרנית. לחץ תוך עיני יכול להגרם כתוצאה ממנח לא טוב של העדשה בעין, מטיפות המכילות סטרואידים, משינוי במבנה הפנימי של העין לאחר הניתוח ועוד.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות