משקפי קריאה הסרה לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

09/09/2019 | 18:20 | מאת: איתי

ניתן להסיר לחלוטין תלות במשקפי קריאה ע"י ניתוח להסרת משקפיים בלייזר אותו הניתוח להסרת משקפיים היידוע

לא הבנתי אם זו שאלה או הצהרה. התשובה כעיקרון היא לא. אפשר במקרים מסויימים להשתיל שתל פלסטיק בקרנית באחת העיניים או לעשות לייזר לקצרי רואי כאשר משאירים עין אחת רואה לרחוק והאחרת לקרוב.

09/09/2019 | 20:57 | מאת: איתי

זו היתה שאלה ולא הצהרה שנית מי שנשאר עם משקפים לרחוקחלא משקפי קריאה יוכל להסיר את המשקפיים לחלוטין בניתוח לייזר ?

שוב לא לגמרי הבנתי- בגיל צעיר כשעושים את הלייזר עדיין אפשר לראות גם לרחוק וגם לקרוב. הבעיה מתחילה לקראת גיל 40 כשמתחיל הקושי בקריאה. ואז אי אפשר באותה עין גם לראות לרחוק וגם לקרוב. ישנו שתל מסויים לקרנית שעוזר עם קריאה אבל זה לא מושלם.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות