לחץ על העין לצורך טיפול בבלפריטיס ובפסוריאזיס מעל העפעף

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

18/05/2019 | 19:00 | מאת: עודד

שלום, אני סובל כבר שנים מבלפריטיס, הפתרון שמצאתי בהתייעצות עם הרופא המטפל הוא לחפוף את הריסים עם שמפו תינוקות מדי יום וזה באמת עוזר מאוד, בנוסף מדי פעם (אחת לשבועיים בערך) יש לי פסוריאזיס בשקע שמעל העפעף העליון (כלומר בשקע שבין הגבה לעפעף) ואני משתמש במגבון עיניים כדי לנסות ולנקות את המקום, אני משתדל לעשות את שני הדברים בעדינות אבל ברור שאני מפעיל לחץ מסוים על העין (לפעמים ל-2-3 דקות סה"כ) ולפעמים לוחץ קצת יותר כדי שהפסוריאזיס ירד. האם טיפול כזה לא יזיק/יפגע לי בעין/בראיה לטווח הארוך בצורה כלשהי? אני בחור צעיר וחייב להגיד שזה מעסיק אותי מאוד. תודה רבה

נשמע שאתה שולט בעניין. מה שאתה עושה עדיף על שימוש במשחות סטרואידליות. נסה לעשות קומפרס חם לפני הניקוי של האזור. זה קצת מרכך את המקום. ואפשר למרוח משחה לשימון לפני השפשוף של הנגע הפסוריאטי- משחת ויט-אייפוס

20/05/2019 | 18:02 | מאת: עודד

תודה רבה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות